Hlavní obsah

Při hledání uplavaného člunu na Labi zmizel muž

Novinky, jap

Několik lidí se v sobotu večer vydalo na člunu po řece Labi na ostrov u Dolních Beřkovic na Mělnicku. Člun po přistání v silném proudu od ostrova uplaval, a tak se ho lidé vydali hledat. Jakmile ale člun našli, zjistili, že jim chybí kamarád.

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po pohřešovaném muži na MělnickuVideo: Novinky

 
Článek

Vše se odehrálo již za tmy. Několik přátel společně vyrazilo na ostrov uprostřed řeky Labe. Když ale byli lidé na ostrově, uplaval jim nešťastnou náhodou člun. Vydali se ho proto hledat.

„Ve chvíli, kdy nalezli člun, zjistili, že jim chybí jeden muž. Na místo okamžitě vyrazili policisté i hasiči, do vzduchu vzlétl policejní vrtulník,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

V okolí Dolních Beřkovic se prakticky okamžitě rozjela rozsáhlá pátrací akce. Hasiči na několika člunech začali propátrávat hladinu řeky. Další hasičské jednotky společně s policisty propátraly břehy řeky. Ze vzduchu vše monitoroval policejní vrtulník s termovizí.

Po pohřešovaném muži pátrali hasiči a policisté v noci několik hodin, najít se jej ale nepodařilo. Celá akce pokračuje od nedělního rána. Nasazeni jsou také policejní potápěči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám