Hlavní obsah

Pražští policisté odhalili velký drogový gang, který z vězení řídil odsouzený vrah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté odhalili třináctičlennou skupinu lidí, kteří ve velkém obchodovali s marihuanou. Prodávali ji ve dvou vyhlášených podnicích v centru Prahy. Pět lidí skončilo ve vazbě, další dva byli obviněni přímo ve vězení, kde si odpykávají jiný trest. Jeden z nich prý celou skupinu řídil.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie rozbila drogový gangVideo: Policie ČR

 
Článek

Obvinění podle policie prodávali drogy v podnicích v Jakubské a Anenské ulici. Druhý z nich si sami otevřeli, aby mohli s marihuanou obchodovat. „Za tímto účelem nechali dokonce v baru zhotovit zástěnu, chcete-li falešnou stěnu, za kterou si odváděli zákazníky. Tento podnik zároveň sloužil i jako skladiště,” uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Gang prodával po dobu nejméně pěti let průměrně 80 gramů marihuany denně, gram za 300 korun. Prozatímní celkově zadokumentovaný součet je pak okolo 80 kilogramů prodané sušiny za sledované období.

BEZ KOMENTÁŘE: Zátah na členy drogového gangu

Hlavním organizátorem celé skupiny byl podle policie třicetiletý muž, který je ve vězení za vraždu. Poté, co byl odsouzen, jen upravil systém řízení celé skupiny. Pokyny rozdával prostřednictvím známých, kteří ho ve vězení navštěvovali. Podíl na zisku mu pak pravidelně chodil na účet.

Konspirační schůzky, dvojitá dna

Policisté také zjistili, že tento muž využíval jiného spoluvězně, aby se dostal k věcem, které nejsou ve vězení dostupné. Jeho spoluvězeň totiž chodil do zaměstnání mimo vězení.

„Souputník pak konkrétní sortiment v podobě například zakázaných anabolických steroidů objednal prostřednictvím tajného mobilního telefonu u dodavatelů. Ti mu následně požadované věci předali při, dá se říci, konspirační schůzce. Spoluvězeň pak tyto věci do věznice provezl ve vozíku, který měl dvojité dno,” uvedl Hulan.

Této činnosti podle policie pomáhal i jeden ze zaměstnanců věznice, který věci skladoval ve své skřínce. „I tato osoba bude samozřejmě brána k zodpovědnosti,” dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám