Hlavní obsah

Muž se u Prahy zřítil ze skály, letěly pro něj dva vrtulníky

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze skály poblíž Libčic nad Vltavou v okrese Praha-západ se v neděli odpoledne zřítil muž. K jeho záchraně vzlétly hned dva vrtulníky letecké záchranky a policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže po pádu ze skály zachraňovaly dva vrtulníkyVideo: Novinky

 
Článek

Muž středního věku se zřítil ze skály nad železniční tratí. Dráhy proto okamžitě omezily provoz vlaků a na daném úseku snížily jejich rychlost. Na místo vyrazili hasiči, záchranáři a o pomoc byly požádány posádky dvou vrtulníků letecké záchranné služby a Policie ČR.

„Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, včetně lezecké skupiny a podnikové jednotky z Řeže. Hasiči společně se záchranáři muže na místě ošetřili. Kvůli nepřístupnému terénu jsme pro transport zraněného muže zvolili vrtulník s leteckými záchranáři na palubě,“ sdělil Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Policejní vrtulník s leteckým záchranářem na laně muže transportoval od skály na druhý břeh Vltavy. Tam na něj čekal další záchranářský vrtulník, který ho transportoval do nemocnice v Praze.

Muž při pádu utrpěl vážná poranění. Měl by být ale mimo ohrožení života. Celou věci se zabývá také policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám