Hlavní obsah

Za pět tisíc vám dám Gottovu adresu, nabízí výtečník na internetu

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nemoci slavného zpěváka Karla Gotta se už chtějí přiživit první výtečníci. Na inzertním serveru se před dvěma dny objevila nabídka, že dotyčný pošle lidem zpěvákovu adresu a zajístí magickou pomoc přítele, když dostane 5000 korun.

Foto: bazos.cz

Inzerát, prostřednictvím kterého chce někdo vydělat na Gottově nemoci

Článek

„Máte rádi zpěváka Karla Gotta a je vám líto, že je nemocný? Prozradím vám jeho adresu a můžete ho povzbudit. Navíc můj kamarád je mu schopen pomoci magií,“ tak začíná nabídka na serveru bazos.cz v sekci Hudebníci a skupiny.

Údajný Martin z Brna nabízí zpěvákovy kontaktní údaje i okultistické schopnosti svého kamaráda za pět tisíc korun.

Redakce Práva se rozhodla na inzerát odpovědět a požádala Martina o pokyny k platbě i o Mistrovu adresu, odpovědi se ale nedočkala.

Je přitom obecně známo, že Karel Gott bydlí v Praze 5 na Bertramce, přesnou adresu lze poměrně snadno na internetu dohledat, například v obchodním rejstříku.

V případě, že se někdo na inzerát nachytá, požadovanou sumu zaplatí a kontakt skutečně obdrží, o podvod z hlediska trestního práva se zřejmě jednat nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám