Hlavní obsah

Svého známého nejdříve zbil a pak nechal zemřít v chladné chodbě

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

Kvůli podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a vydírání zahájili policisté trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže, který v jednom z rodinných domů v Toužimi na Karlovarsku v úterý nejdříve zbil a poté nechal zemřít v chladné chodbě domu devětašedesátiletého muže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V případě prokázání viny mu tak hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody. Vzhledem k dalšímu vývoji vyšetřování může ještě dojít k přísnější právní kvalifikaci,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová. „Ohledáním těla bylo zjištěno, že muž má na těle odřeniny a drobné oděrky. Z tohoto důvodu byla nařízena soudní pitva, při které bylo zjištěno, že příčinou smrti bylo selhání srdce v důsledku opilosti a podchlazení,“ pokračovala mluvčí policie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Šetřením kriminalistů bylo zjištěno, že 69letý muž měl ve svém domě popíjet alkohol se svojí manželkou a 41letým známým. „V důsledku opilosti měl upadnout uvnitř domu na zem, přičemž ho známý odtáhl z domu ven, kde jej fyzicky napadl úderem do obličeje. Zde i přesto, že se venkovní teploty pohybovaly kolem bodu mrazu, nechal muže nějakou dobu ležet,“ konstatovala Týřová.

„Poté, co se pro něj vrátil, ho odtáhl do chodby domu, kde ho opět fyzicky napadl několika kopy do obličeje. Na chodbě domu nechal muže svému osudu i přesto, že i zde se teplota pohybovala kolem bodu mrazu,“ doplnila. Manželka chtěla zavolat svému muži pomoc, ale násilník ji pod pohrůžkou násilí donutil od tohoto jednání upustit.

Na obviněného muže, kterému již bylo v minulosti sděleno podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a nebezpečné vyhrožování, podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám