Hlavní obsah

Klient řval na úřednice ve Zlíně, ať sobě i dětem objednají rakev

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Velmi nechutné výzvě, aby si objednaly rakev, a to pro sebe i děti, čelily pracovnice jednoho ze zlínských úřadů při návštěvě dvaapadesátiletého klienta. Agresivní muž vyhrožoval opakovaně i postřílením úřednic.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policii se muže podařilo vypátrat, a protože má za sebou už více projevů výtržnictví a agresivity, skončil nejprve v policejní cele a pak ve vazební věznici.

„Zlínští kriminalisté obvinili dvaapadesátiletého muže ze Zlína z přečinu nebezpečné vyhrožování, kterého se dopustil v době, kdy byl za stejný trestný čin pravomocně odsouzen Okresním soudem ve Zlíně k odnětí svobody na čtyři měsíce s podmíněným odkladem na zkušební dobu osmnáct měsíců. V případě odsouzení může strávit za mřížemi až šestnáct měsíců,“ informovala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

„Muž přišel v doprovodu své devětatřicetileté ženy na jeden ze zlínských úřadů, kde nejprve začal vyhrožovat úřednici a poté její nadřízené. Zastrašoval je smrtí jich obou i dětí úřednice. Chtěl po nich, aby si objednaly rakev, protože ji budou již brzy potřebovat,“ popsala Kozumplíková.

Stejného jednání se podle ní dopustil začátkem letošního roku, kdy na úřadu vyhrožoval, že je všechny postřílí. „V obou případech se choval velmi agresivně, křičel na ženy v kanceláři i na chodbě. Asi po dvaceti minutách z kanceláře odešel,“ uvedla mluvčí.

Muž prý jen zvýšil hlas

Policisté ihned vyhlásili po muži pátrání a zanedlouho ho zadržela hlídka dopravní policie při silniční kontrole.

„Muž při výslechu tvrdil, že nikomu smrtí nevyhrožoval, pouze zvýšil hlas. Policisté ho umístili do cely a následující den podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby z důvodu opakování trestné činnosti, pro kterou je stíhán, a kvůli obavě, že trestný čin, kterým hrozil, vykoná. Soudkyně návrhu vyhověla a policisté muže odvezli do Vazební věznice v Olomouci,“ sdělila Kozumplíková.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Agresivní klient má čtyři záznamy v rejstříku trestů. „Mimoto je dobře znám pracovníkům na přestupkovém oddělení Magistrátu města Zlína, kteří ho za posledních pět let již desetkrát řešili pro přestupky proti občanskému soužití související s jeho agresivitou,“ doplnila Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám