Hlavní obsah

Všechno je lež, hájil se obžalovaný z vraždy, jenž měl mrtvolu tři roky ve studni

– Zlín

Tři roky starou vraždu začal v pondělí projednávat Krajský soud ve Zlíně. Státní zástupce postavil před soud 39letého Oldřicha Nováka, který měl v roce 2012 ubít kladivem muže v obci Honětice na Kroměřížsku. Ostatky oběti se našly letos ve studni. Novák vinu odmítá.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Oldřich Novák před Krajským soudem ve Zlíně

Článek

Podle státního zástupce Lea Foltýna spolu Novák, jeho družka a zmíněný muž, který se později stal obětí, popíjeli. Poškozený při tom údajně dělal oplzlé sexuální návrhy přítelkyni obžalovaného. Novák následně podle obžaloby šel pro kladivo, kterým podle Foltýna nejméně jednou udeřil svou oběť do hlavy. Muž na místě zemřel.

Novák pak údajně jeho tělo odtáhl a hodil do studny na zahradě domu, kde žil s družkou. Tělo bylo nalezeno až letos v březnu poté, co na čin upozornil Novákův známý, jemuž se Novák údajně s činem pochlubil. Obžalovaný v pondělí u soudu odmítl vypovídat a odkázal na své výpovědi na policii. „To, co je uvedeno v usnesení o trestním stíhání, je lží,“ hájil se.

„Podnájemník ve studni“

Uvedl, že nikoho nezabil. Nález kosterních pozůstatků ve studni u domu, kde dříve žil, prý nechápe. Vodu ze studny prý používali, když netekla voda z vodovodu. Betonový kryt Novák údajně neodkrýval a dovnitř studny nelezl.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Kroměřížsku našli kosterní ostatkyVideo: Novinky

Podle svědka Tomáše Klučara, který se účastnil společných pitek, je obžalovaný „hodný kluk, co by neublížil ani mouše“. Při pitkách se ale prý chlubil tím, že „má ve studni podnájemníka“. „Bral jsem to jako vtip,“ uvedl Klučar.

Reklama

Související témata:

Související články

V jímce na Kroměřížsku našli mrtvolu

Kriminalisté vyšetřují od úterního večera nález kosterních ostatků na Kroměřížsku. Místo kolem staršího domu celou noc hlídali policisté a nikoho nepouštěli...

Výběr článků

Načítám