Hlavní obsah

Muž z Bruntálska týral svou ženu sedm let, nakonec ji bodl do zad

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Bruntálská policie zahájila stíhání 55letého muže ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Obviněný zhruba sedm let psychicky i fyzicky týral svou manželku (nyní již bývalou). Jeho domácí teror nakonec skončil letos v říjnu tím, že ženu bodl do zad. Právo o tom informovala bruntálská policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ženu měl bít do hlavy a těla, kdy poškozená se opakovaně nechávala ošetřit. Žena však nedala souhlasy k jeho trestnímu stíhání anebo případy ze studu či strachu vůbec neoznámila,“ líčila Jiroušková. Dodala, že k poslednímu útoku došlo 20. října v Břidličné v zahradní chatce.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Muž byl pod vlivem alkoholu, když po hádce poškozenou povalil na postel a lůžkovinou ji začal dusit. Žena předstírala ztrátu vědomí. Když jeho tlak povolil, snažila se z místnosti utéct, avšak obviněný ji bodl nožem do zad,“ popsala policejní mluvčí.

Napadená žena měla štěstí, protože nůž se zastavil o kost lopatky, a tak nedošlo k poškození důležitých orgánů či tepen. „Žena se nechala ošetřit a na druhý den věc oznámila policistům její známá. Muže jsme zajistili, byl pod vlivem alkoholu, kdy naměřená hodnota přesahovala 2,7 promile,“ upřesnila Jiroušková s tím, že po vystřízlivění si muž vyslechl obvinění.

Poté skončil ve vazbě, hrozí mu vězení až ve výši 10 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám