Hlavní obsah

Jak utopit Králíka? Podnikatel mluví o spiknutí policistů

Právo, bja

Podnikatel Jaroslav Králík je v Olomouckém kraji známou osobností. V současnosti se o něm ovšem mluví v celostátních médiích. Měl se stát obětí spiknutí olomouckých policistů. O celé kauze nyní promluvil a vysvětlil, jaké pro něj údajné účelové stíhání mělo následky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) si podnikatele Králíka všimli, když jej často zmiňovali v hovoru náměstek olomouckého policejního ředitelství Karel Kadlec a ředitel olomoucké hospodářské kriminálky Radek Petrůj, uvedl server Aktuálně.

Kadlec měl nařídit svému podřízenému Petrůjovi, aby za každou cenu stíhal olomouckého podnikatele Králíka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Shodou okolností policie tehdy skutečně začala prošetřovat projekt kanalizace v Kostelci na Hané, kde Králík figuroval jako poradce při čerpání dotací. „Přestože byla zjevná snaha uvrtat mě do nějakého trestného činu, tak se to nepovedlo. Policie případ letos v polovině roku odložila,“ řekl Králík serveru.

Policie mu zmrazila milión

O měsíc později, tedy v červenci 2015, mu ovšem policie zmrazila téměř milión korun na účtu. Policie to vysvětlila tak, že se jedná o částku, kterou si Králík účtoval za fiktivní práce pro společnost Vodohospodářské zařízení Šumperk.

Trestní oznámení na Králíka podali bývalí manažeři této společnosti, protože nedokázali zjistit od předchozího vedení, za co Králík plat pobíral.

Olomoucký podnikatel s tehdejším vedením komunikovat nechtěl a přes média jim vzkázal, že se jednalo o mzdu za poradenství při čerpání dotací. Na to má dle svých slov i doklady.

Spojil se také s nynějším předsedou představenstva Vodohospodářských zařízení Petrem Suchomelem, který následně našel potřebné dokumenty i několik tisíc stran e-mailové komunikace ohledně Králíkových úkolů.

Všechny tyto důkazy tedy předložili policii, aby celou záležitost znovu přezkoumala.

Má celou řadu nepřátel

Problematický je fakt, že peníze na podnikatelově účtu obstavili kriminalisté ze Šumperka, kteří posléze celou kauzu předali k došetření do Olomouce.

Králík nyní argumentuje, že jeho podnikání začal zkoumat útvar podřízený Krajskému policejnímu ředitelství v Olomouci, kde se prý na něj zrada připravovala.

Údajně účelově stíhaný podnikatel je na Olomoucku nechvalně známý jako úspěšný lobbista, který dokáže hodně věcí prosadit a také má celou řadu nepřátel.

Reklama

Výběr článků

Načítám