Hlavní obsah

Ukrajinec, který hodinu znásilňoval ženu u nemocnice v Praze, dostal šest let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze poslal na šest let do vězení s ostrahou 21letého Romana Gurgulovyche, který loni v prosinci v Praze napadl tři ženy. Na dotaz Novinek to v pátek řekla mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Jednu z nich držel přes hodinu v křoví, kde ji znásilnil. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Policie ČR

Identikit pachatele v době, kdy ho hledala policie

Článek

Verdikt padl už 5. října. „Obžalovaný byl za tři skutky uznán vinným kromě pokusu o zvlášť závažný zločin znásilnění také z trestného činu opilství. Byl odsouzen k šesti letům nepodmíněně, k vyhoštění z ČR na dobu neurčitou, musí podstoupit ústavní ochranné sexuologické léčení a zaplatit poškozené 500 tisíc korun,“ uvedla Puci.

Státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu na odvolání. Písemné vyhotovení rozsudku ještě nedostaly zúčastněné strany, proto mluvčí nemohla citovat z jeho odůvodnění.

Obžaloba Gurgulovychovi kladla za vinu napadení 29leté ženy 17. prosince u krčské nemocnice, odkud ji pod vlivem návykových látek odvlékl z podchodu do křoví, kde ji přes hodinu znásilňoval.

Držela se lavičky

K dalšímu útoku došlo v noci na 22. prosince v ulici Štúrova, kde podle žalobce napadl ženu s cílem sexuálního uspokojení na lavičce na zastávce Tempo. Poškozenou se snažil odvléknout pryč, ta se ale držela lavičky a volala o pomoc. Gurgulovych utekl poté, co se objevil kolemjdoucí.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Další napadení následovalo o několik desítek minut později u panelového domu v Otradovické ulici. Ženě tam zacpal ústa rukou a snažil se ji přemoci. Oběti se ale podařilo křičet, čímž na sebe upozornila obyvatele, a obžalovaný utekl.

Gurgulovych pocházející z Ukrajiny v ČR bydlel s celou rodinou, pracoval podle policie brigádně v soukromých firmách ukrajinských podnikatelů. Policie ho zadržela 16. ledna ve chvíli, kdy vycházel z domu v Libušské ulici. Dopaden byl díky biologickým stopám, které zanechal na místě činu. Muž se při výslechu nepřiznal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám