Hlavní obsah

Řidič v Klatovech srazil chodce, s dítětem v autě ujížděl po chodníku a skončil na střeše

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Neuvěřitelně riskantní jízdu předvedl slovenský řidič ve čtvrtek v Klatovech, kde během jízdy srazil chodce. Místo toho, aby zastavil a pomohl zraněnému, rozhodl se ujet po chodníku. Uvnitř vozu přitom seděla jeho partnerka s ročním dítětem.

Foto: Policie ČR

Vůz slovenského řidiče skončil na střeše.

Článek

K nehodě došlo po 16. hodině. Slovenský řidič audi jel směrem od náměstí Míru a přes křižovatky pokračoval k místnímu hotelu Beránek.

„Z dosud nezjištěných příčin sjel do protisměru, kde srazil chodce, který stál poblíž svého vozidla. Řidič v místě nehody nezastavil a velkou rychlostí pokračoval v jízdě,“ řekla Právu mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová.

Foto: Policie ČR

Místo, kde řidič audi srazil chodce.

Audi se nekontrolovatelně řítilo po chodníku, kde narazilo do zídky. Bezprostředně poté se převrátilo na střechu. Sedmatřicetiletý chodec z Domažlicka utrpěl lehká zranění. Společně se 45letým řidičem a jeho partnerkou byl převezen do klatovské nemocnice. V péči lékařů skončilo také roční dítě, které bylo s ohledem na nízký věk umístěno do nemocnice na pozorování.

Foto: Policie ČR

Vůz slovenského řidiče skončil na střeše.

„Dechová zkouška u řidiče i chodce byla negativní, stejně tomu bylo v případě testu na drogy. Příčina nehody je v šetření. Výše škody byla vyčíslena na 125 tisíc korun,“ uvedla Brožová.

Důvod, proč Slovák od nehody ujížděl, zatím zůstává neznámý. Pravděpodobnou příčinou nehody je rychlá jízda. Pokud bude muž obviněn, za neposkytnutí pomoci a ujetí od nehody mu hrozí až pět let vězení.

Výběr článků

Načítám