Hlavní obsah

Ve feťáckém doupěti v Plzni našli strážníci batole

Právo, ib
Plzeň

V otřesných podmínkách zatuchlého a vlhkého sklepa sloužícího jako úkryt narkomanů našli plzeňští strážníci ve středu večer teprve rok a půl staré batole. Přišli na něj díky avízu, které dostaly asistentky prevence kriminality. Podle informací Práva je upozornili přímo tamní uživatelé drog - dítě vegetující ve sklepě asi dva týdny bylo příliš už i pro ně.

Foto: MP Plzeň

Batole žilo mezi narkomany ve sklepě plzeňského činžáku.

Článek

Dítě objevili strážníci v kočárku ve sklepě činžáku v Tylově ulici. „V tmavých vlhkých prostorách uprostřed injekčních stříkaček, špíny a zápachu,“ popsala scenérii Dana Krausová z městské policie.

Chlapečkovi dělala společnost šestačtyřicetiletá žena a dvaadvacetiletý muž, který strážníky upozornil, že je zbavený svéprávnosti. Hlídce se dostalo vysvětlení, že dvacetiletá matka odešla někam do města.

Strážníci na místo přivolali státní policii, která případ nevyhodnotila jako trestný čin. Poslední slovo měla už za přítomnosti matky sociální pracovnice z radnice příslušného městského obvodu. „Vzhledem ke stavu dítěte i tomu, kde bylo nalezeno, rozhodla o jeho převozu na dětskou polikliniku,“ doplnila Krausová.

Reklama

Výběr článků

Načítám