Hlavní obsah

Tři zadržené v korupční kauze řidičáků policie obvinila

– Karlovy Vary
Právo, vor

Z přijetí úplatku byl karlovarskou krajskou hospodářskou policií obviněn 53letý jednatel německé autoškoly, který za úplatek 3000 eur (zhruba 80 tisíc korun) vyřizoval bez zkoušek řidičské průkazy v České republice německým řidičům, kteří o oprávnění přišli kvůli požití alkoholu nebo drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadržených Video: Policie ČR

 
Článek

Dvě tlumočnice ve věku 33 a 54 let, které při závěrečných testech německým pirátům za volantem radili, které odpovědi mají kroužkovat, byly obviněny z křivého tlumočení.

„V úterý dopoledne probíhaly výslechy těchto osob již jako obviněných,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Získané materiály z domovních prohlídek, které v pondělí proběhly, nadále zpracováváme a vyhodnocujeme. Na obviněného muže podali krajští kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí čeká cizinec v policejní cele,“ pokračovala mluvčí.

Až deset let vězení

Policie zjistila, že obviněný muž zprostředkoval získání řidičského průkazu bez školení a řádných zkoušek v nejméně 79 případech. Policie ale předpokládá, že případů bylo kolem dvou set. Na úplatcích bylo podle zjištění policie vybráno kolem pěti miliónů korun. Silniční piráti, kteří v Česku získali neoprávněně řidičák, jej pak mohli používat i v Německu a celé Evropské unii. [celá zpráva]

Muže v případě prokázání viny může soud potrestat odnětím svobody na tři léta až deset let nebo propadnutím majetku. „Ženy za křivé tlumočení může soud potrestat odnětím svobody až na dva roky nebo zákazem činnosti,“ dodala Böhmová.

Reklama

Výběr článků

Načítám