Hlavní obsah

Zastupitelé Liberce dostali podmínky kvůli nevýhodnému prodeji pozemků

Právo, ČTK, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Třiadvacet bývalých i současných zastupitelů Liberce, včetně exprimátora Jiřího Kittnera (ODS) a současné radní Zuzany Kocumové (Změna), odešlo v pátek od Okresního soudu v Liberci s tříměsíčním podmíněným trestem s odkladem na jeden rok. Soud je uznal vinnými, že v roce 2007 odsouhlasili nevýhodný prodej stavebních pozemků, čímž krajskému městu způsobili škodu ve výši 2,5 miliónu korun.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Jiří Kittner u libereckého soudu

Článek

Rozsudek není dosud pravomocný, část obhájců obžalovaných se odvolala na místě, část si ponechala lhůtu na podání odvolání.

Okresní soud zastupitele již dříve dvakrát osvobodil, rozhodnutí ale bylo v obou případech zrušeno a kauza se vrátila na počátek. Za porušení povinnosti při správě cizího majetku jim hrozily až tři roky vězení.

Kauza se týká prodeje stavebních pozemků o rozloze 3300 metrů čtverečních v Liberci Doubí, které z majetku města bez výběrového řízení získali manželé Libuše a Karel Volavkovi za cenu 1,49 miliónu korun.

U jednoho pozemku zaplatili cenu 875 korun za metr čtvereční a u druhého 350 korun za metr. Podle státní zástupkyně se zastupitelé nechovali jako dobří hospodáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám