Hlavní obsah

Muž se v Plzni pokusil znásilnit důchodkyni, útok zachytila kamera

Právo, zaš
Plzeň

Z části obnažený muž se v Plzni pokusil znásilnit 67letou seniorku. Napadenou zachránilo až volání o pomoc, na které zareagovala kolemjdoucí žena. Útočníkovo chování zachytila kamera. Její záznam nyní mají západočeští policisté, kteří v úterý po agresorovi vyhlásili pátrání.

BEZ KOMENTÁŘE: Násilné přepadení v PlzniVideo: Prima FTV

 
Článek

Čin se měl odehrát 4. října v ranních hodinách na zastávce městské hromadné dopravy v Plzni na Doubravce - konkrétně v blízkosti křižovatky ulic Masarykova a V Homolkách.

„Muž přistoupil k sedmašedesátileté ženě a zeptal se ji, zda by s ním ‚nešla‘. Ačkoli verbálně svoji žádost neupřesnil, bylo zřejmé, že požaduje pohlavní styk, neboť měl z kalhot vystrčen obnažený pohlavní úd,“ řekla Právu policejní mluvčí Hana Štefflová.

Žena návrh ihned odmítla. Násilník ji vzápětí chytil za rukáv kabátu a pokusil se ji odtáhnout na odlehlé místo. „Pachatel na ženu nadále slovně naléhal a přes její fyzický i verbální odpor se ji snažil osahávat a svléci z kalhot,“ upřesnila Štefflová. Křik zaslechla kolemjdoucí žena, která seniorce přispěchala na pomoc. Napadená přesto utrpěla poranění v obličeji.

Foto: Policie ČR

Pokus o znásilnění zachytila kamera.

Pachateli je podle policejních informací dvacet až pětadvacet let, měří kolem 165 centimetrů, je štíhlý a má světle až lehce opálenou pleť. Muž hovořil plynně česky a byl slušně oblečen. Na sobě měl světlou bundu a modré džíny.

Policie nyní prosí svědky události, aby se s informacemi obrátili na tísňovou linku 158 nebo navštívili nejbližší služebnu policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám