Hlavní obsah

Stalker přeřízl brzdové hadičky u auta exmilenky

Právo, Patrik Biskup
Klatovsko

Začalo to špehováním, následovaly výhrůžky, vydírání, ničení majetku a nakonec došlo na přeříznutí brzdových hadiček. Případ stalkera posedlého bývalou milenkou vyšetřují na Klatovsku. Zdejší státní zastupitelství podalo k soudu návrh na potrestání 36letého muže za nebezpečné pronásledování a poškození cizí věci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obětí je o rok starší, vdaná žena a matka dvou malých dětí, která tři měsíce v letošním létě zažívala skutečné peklo. Exmilenec jí narušoval soukromí a naháněl takový strach, že se nakonec rozhodla požádat o pomoc policii.

Ze spisu vyplývá, že zhrzený muž bývalé lásce nejprve posílal pod smyšleným jménem esemesky, které psal v ženském rodě a ve kterých vyhrožoval zlámáním kostí v těle nebo zveřejněním jejich společných intimních fotografií a videonahrávek. Ženu neustále sledoval a psal jí na telefon zprávy, co právě dělá.

„V rámci této šikany například zmáčkl a zalepil zvonek u domovních dveří panelového domu, čímž došlo k nepřetržitému zvonění v bytě poškozené, které až po několika hodinách ukončil přivolaný servisní technik,“ uvedl informovaný zdroj.

Později obviněný muž přitvrdil a z výhrůžek přešel na demonstraci síly. „V noci házel ženě na balkón kameny, přičemž rozbil i okno do obytné místnosti. Její auto počmáral vulgárními symboly, ucpal montážní pěnou výfuk a propíchal pneumatiky,“ pokračoval zdroj.

Překvapený starosta

Útoky vygradovaly přeříznutím kabelu brzdového systému u předních kol vozidla.

„Hrozně mě tím překvapil. Známe se od dětství a tohle bych do něho nikdy neřekl. Vystupoval jako kliďas. Vždycky byl pracovitý, i když jeden čas to s ním začalo jít malinko z kopce, ale šlo spíš o finanční problémy. Pomohla mu maminka s babičkou, když prodaly domek, aby mu pomohly,“ reagoval starosta obce, kde má obviněný muž hlášeno trvalé bydliště, ale zdržuje se v sousední vesnici.

Podle psychologů jsou stalkeři postiženi určitou formou deviace. Většinou se jedná o zklamané partnery po rozpadnutí vztahu. Svoji oběť zpravidla obtěžují nepříjemnou korespondencí ale i osobním pronásledováním. Ve dvou procentech případů může dojít k vraždě nebo pokusu o ni.

Reklama

Výběr článků

Načítám