Hlavní obsah

Mladík mlátil v Přerově staršího muže na ulici, lidé jen přihlíželi

– Přerov
Právo, mhr

Až zarážející lhostejnost projevili v pátek večer lidé, kteří byli svědky toho, jak na Wilsonově ulici v centru Přerova mlátí pětadvacetiletý mladík šedesátiletého muže. Buď rychle prošli kolem, nebo jen zpovzdálí přihlíželi. Mladíka zadrželi městští strážníci.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení v Přerově sledovali i kolemjdoucí, nikdo nepomohlVideo: MP Přerov

 
Článek

Strážníci vyjeli na místo poté, co anonym oznámil na dispečink tísňového volání na lince 156 rvačku dvou mužů v centru města.

„Na místo byly vyslány motohlídky a obsluha kamerového systému začala vyhodnocovat záznamy. Strážníci na místě podle popisu zadrželi útočníka, který měl napadnout staršího muže,“ řekl Právu v pondělí zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Ze záznamu z kamer bylo podle něj patrné, že pětadvacetiletý muž zákeřným úderem bez varování srazil k zemi šedesátiletého muže a následně ho kopl do hlavy. Tyto útoky se opakovaly s různou intenzitou několik minut.

„Starší muž se následně otřeseně postavil a snažil se aktivně bránit, ale byl opět sražen a následovaly další ataky,“ uvedl Komínek.

Trojice zasáhla

Překvapivé bylo podle něj zjištění, že napadenému muži nepomohl nikdo z chodců, kteří procházeli kolem nebo postávali nedaleko. „Nakonec se zraněného zastala trojice mužů, kteří dvojici od sebe oddělili a přijíždějícím strážníkům navíc označili útočníka, který se snažil z místa incidentu zmizet,“ konstatoval Komínek.

Napadený byl převezen do nemocnice se zraněním v obličeji. Zadrženého muže strážníci předali Policii ČR. „Je podezřelý ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová. Mladíkovi hrozí až tři roky vězení.

Surové napadení v Praze

Podobné napadení vyšetřují také policisté v Praze. Vrátný tam v září okřikl mladého muže, aby mu neklepal na dveře, a ten ho vzápětí brutálně napadl. Vrátný skončil s těžkým zraněním v nemocnici. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Surový útok zachytily kameryVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám