Hlavní obsah

Dlužník v Praze si paličkou zatloukal nůž do břicha, protože přišel exekutor

– Praha

S mužem hrozícím sebevraždou měli co dočinění policisté minulý týden v Praze. Nejprve se před exekutorem poranil nožem na krku a následně si nůž zatloukal paličkou na maso do břicha. Policisté ho zpacifikovali a nechali odvézt do psychiatrické léčebny.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál ve čtvrtek dopoledne v Praze 2. Jakmile exekutor vešel do bytu, dlužník vytáhl nůž, poranil se na krku a před úředníkem se zamkl. Exekutor proto na místo přivolal policisty, kteří se s mužem bavili přes dveře.

„Muž odmítal jakoukoliv pomoc i od přítomných záchranářů. V okamžiku, kdy se policisté, přes stále se opakující hrozby sebevraždou rozhodli vstoupit do bytu, si muž paličkou na maso začal zatloukat nůž do břicha,“ řekl v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Policisté mu v dalším sebepoškozování zabránili, i přesto se poranil. Svou agresivitu pak obrátil i proti mužům zákona. Jednoho z nich poranil na hlavě právě paličkou na maso.

„Policisté v současné době případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za což v případě odsouzení hrozí pachateli až čtyři roky za mřížemi. Zraněný policista byl vzhledem ke svému zranění převezen do nemocnice k ošetření,“ shrnul Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám