Hlavní obsah

Žena z Břeclavska dostala za vraždu svých tří novorozeňat 24 let vězení

Právo, Petr Kozelka
Brno
Aktualizováno

Krajský soud v Brně poslal v pondělí na 24 let do vězení 25letou Annu D., která podle obžaloby na Břeclavsku zavraždila své tři čerstvě narozené děti. Udělala to údajně proto, aby nepřišla o svého přítele.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Obžalovaná přichází k soudu

Článek

„Vše učinila po předchozím uvážení. Nelze vyhovět obhajobě, která žádala neukládání výjimečného trestu. Šlo o tři vraždy v průběhu 2,5 roku, obžalovaná vraždila bezbranné děti, dobrovolně vytěsnila mateřský pud. Nebyla v žádné tísni, jen upřednostnila svůj životní styl. Zabývali jsme se i možností udělit doživotí, ale pro to nebyly zákonné podmínky,“ konstatoval předseda senátu Pavel Göth.

Soudce téměř vyhověl státní zástupkyni Zuzaně Zámoravcové, která pro ni chtěla nejméně 25 let vězení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V pondělí dopoledne u soudu vypovídali znalci. Při vyšetření byla žena podle nich chvílemi plačtivá a lítostivá, pak se ale zas usmívala a uvolněně se bavila. „Je to vstřícná a přátelská osobnost se sociální nezralostí. Její chování řídí emoce. Dokáže se orientovat v tom, co je správné a co ne. Chová se impulzivně a zbrkle, velmi rychle dokáže k někomu přilnout,“ popsala psycholožka.

Když to udělala poprvé, tak z jejího pohledu zachránila vztah s partnerem.
psycholožka

Z předchozího vztahu měla žena už dvě děti, o které se starala, dokud od rodiny neutekla za novým partnerem. „K těm živým dětem má vztah dobrý, k těm, které přišly o život, neprožívala v těhotenství žádný vztah. Vytěsňovala to s tím, že to k ní nepatří. Děti nevnímala jako živé bytosti. Pro ni byl dominantní partner, ten překryl všechno ostatní,“ vysvětlila znalkyně.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dům v Dolních Dunajovicích

Ženin partner volný čas trávil konzumací pervitinu a před soudem tvrdil, že si na přítelkyni absolutně ničeho zvláštního nevšiml, přestože spolu sdíleli jednu místnost. „Žila ze dne na den. Když to udělala poprvé, tak z jejího pohledu zachránila vztah s partnerem. Pak to jen zopakovala způsobem, který se jí osvědčil. Věděla, co dělá,“ dodala psycholožka.

Po porodu skončila v nemocnici

K hrůzným činům docházelo na Břeclavsku. Žena žila v zanedbaném domě v jedné z obcí se svým partnerem a jeho otcem. Partnerovi namluvila, že nemůže mít děti, to ale nebyla pravda. Takže když přišla do jiného stavu, nikomu nic neřekla, zvětšující se břicho maskovala volnými šaty a povídačkami o zdravotních problémech, aby nakonec tajně porodila. Novorozence pak uškrtila a schovala na půdě v batohu.

S druhým dítětem udělala totéž. Při třetím tajném porodu začala silně krvácet, dítě ale stačila ještě strčit do igelitové tašky a pytle od granulí, kde se udusilo. Po tomto porodu skončila v nemocnici a vše se provalilo. „Nechápu, proč jsem to udělala. Zazmatkovala jsem. Je mi to líto,“ hájila se u soudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám