Hlavní obsah

Motorkář nezvládl stroj a narazil do zaparkovaného auta. V nemocnici zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Tragickou nehodu motorkáře vyšetřují od soboty vsetínští policisté. Jednačtyřicetiletý řidič po průjezdu zatáčkou narazil do zaparkovaného peugeotu a utrpěl těžké zranění. Po převozu do nemocnice zemřel.

Foto: Policie ČR

Motorkář nezvládl stroj a narazil do auta.

Článek

Nehoda se odehrála v sobotu odpoledne v městské části Horní Jasénka. Řidič motocyklu Honda jel ve směru od centra.

„Po průjezdu protisměrných, na sebe navzájem navazujících zatáček, kdy první byla pravotočivá, se dostal vpravo mimo komunikaci,“ popsal v pondělí mluvčí policie Vladislav Malcharczik s tím, že následně narazil do zaparkovaného auta.

Foto: Policie ČR

Motorkář nezvládl stroj a narazil do auta

Kvůli těžkému zranění byl k nehodě přivolán vrtulník záchranné služby, který motorkáře převezl do nemocnice. „Zde bohužel svým zraněním podlehl,“ konstatoval Malcharczik.

Příčiny střetu policisté vyšetřují a zároveň žádají svědky, aby se o své informace podělili na lince 158.

Neviděl chodkyni

O několik hodin později policisté vyjeli také ke kolizi auta s chodkyní u Valašských Klobouk na Zlínsku. Pětadvacetiletého řidiče oslnila na horizontu světla protijedoucího auta a přehlédl 41letou chodkyni.

„Řidič si všiml postavy, která šla asi jeden metr od krajnice po pravé straně vozovky opačným směrem, nestihl však již zareagovat a osobu srazil. Okamžitě zastavil auto a společně se spolujezdcem šli zraněné ženě pomoci,“ řekla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Radila jim přitom dispečerka záchranné služby, i přes jejich snahu však žena podlehla těžkým zraněním. Řidič pod vlivem alkoholu nebyl, zda pila chodkyně, ukáže až pitva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám