Hlavní obsah

Řidič si v poslední vteřině přesedl, pak auto smetl vlak

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Havárie, při které se srazil vlak s nákladním autem Liaz, se stala ve čtvrtek okolo půl desáté dopoledne na železničním přejezdu v Babicích na Olomoucku. Řidič si přesedl na poslední chvíli na místo spolujezdce, a proto vyvázl jen s lehkým poraněním.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vlak jel na trati Šternberk–Újezd u Uničova, kolize se stala v Babicích. Řidič nákladního vozidla vezl štěrk, který poblíž železničního přejezdu složil. Poté vznikl prachový oblak. Řidič se rozjel přes železniční přejezd a srazil se s projíždějícím vlakem,“ konstatoval mluvčí policejní mluvčí Petr Čunderle

Jednou z vyšetřovacích verzí příčiny nehody je také právě zmíněný prachový oblak, přes který šofér nemusel vidět přijíždějící vlak.

Podle posádky záchranářů, kteří přijeli na místo, stačil řidič před nárazem lokomotivy do automobilu uskočit na místo spolujezdce a tím si zřejmě zachránit život či zdraví.

„Vlak najel rovnou do kabiny vozu. Muž poté vylezl okýnkem ven z auta a záchranáři ho s lehčím zraněním hlavy a pohmožděnými zády převezli na traumatologickou ambulanci ve Šternberku,” informoval mluvčí záchranářů Pavel Vysloužil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám