Hlavní obsah

Fotbalistovi pražské Sparty Litsingimu vyhořel byt

Novinky, jap
Praha

Známému fotbalistovi pražské Sparty Francisu Litsingimu vyhořel v sobotu dopoledne byt v Praze 6. Zpočátu to vypadalo, že požár někdo založil úmyslně, další vyšetřování to ale vyvrátilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Francis Litsingi v tréninkovém centru na Strahově

Článek

Hořet začalo v sobotu dopoledne v jednom z bytů v domě na křižovatce ulic Máslova a Pod Paťankou v pražských Dejvicích. Na místo museli kromě hasičů zamířit preventivně také záchranáři.

Plameny dostali hasiči rychle pod kontrolu. Díky jejich včasnému zásahu se požár obešel bez zranění.

„Požár vypukl v jednom z bytů a způsobil škodu ve výši 300 tisíc korun,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Chtěla spálit dokumenty

„Nejprve všechny skutečnosti nasvědčovaly úmyslnému zapálení. Postupně se však ukázalo, že příčinou je pravděpodobně nedbalostní jednání,” sdělila Novinkám mluvčí pražských policistů Iveta Martínková. V době požáru se podle ní v bytě nacházely dvě osoby, konkrétně muž a žena. Ta byla z místa za doprovodu svého přítele převezena na vyšetření do nemocnice.

„Po ošetření v nemocnici žena při výslechu uvedla, že se v bytě snažila spálit nějaké dokumenty. Během toho však začaly hořet i plastové desky, které v šoku odhodila na zem. Ve snaze o uhašení ovšem plameny rozšířila téměř po celém bytě,” uvedla Martínková.

Podle informací Novinek byt obývá známý záložník fotbalového klubu AC Sparta Praha Francis Litsingi. Požár se stal den před očekávaným derby pražských „S“, tedy Sparty a Slavie.

Reklama

Související témata:
Franci Litsingi

Výběr článků

Načítám