Hlavní obsah

Muž zatáhl dívku v Ostravě do křoví a tam ji čtyři hodiny znásilňoval

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Brutální znásilnění, které se odehrálo v nočních hodinách nedaleko frekventované autobusové zastávky ve Slezské Ostravě, vyšetřuje policie. Událost se stala už před týdnem, policie o ní však informovala až nyní s tím, že se jí podařilo získat podrobný popis pachatele a žádá o pomoc svědky, kteří v inkriminované době procházeli kolem místa činu.

Foto: Policie ČR

Pravděpodobná podoba pachatele znásilnění, jak ji sestavila policie.

Článek

Věk znásilněné policie nezveřejnila, pouze sdělila, že jde o velmi mladou dívku, která s největší pravděpodobností utrpěla hluboké trauma. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že dívka vystoupila v sobotu 19. září krátce před půl druhou v noci z autobusu linky číslo 38 a všimla si, že ji sleduje neznámý muž.

„Ve vzdálenosti asi 400 metrů od uvedené zastávky na ulici Slívové ve Slezské Ostravě ji dostihl, zezadu zaútočil a začal ji škrtit. Obrana dívky ale byla neúspěšná a agresivita pachatele značná,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Policie ČR

Místo, kde se znásilnění odehrálo

Dívka skončila na zemi, násilník ji odtáhl několik metrů do křoví. „Následně byla dívka brutálně znásilněna,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Potvrdila také, že pachatel ji znásilňoval zhruba čtyři hodiny.

Dívka utrpěla různá zranění a zatím není jasné, jak dlouho se bude muset léčit.

Prošlo několik svědků

„V průběhu prověřování bylo zjištěno, že ulicí Slívovou v době skutku projelo více než 50 osobních vozidel a prošlo zhruba 10 osob,“ doplnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Místo, kde se znásilnění odehrálo

Pachatel pokračoval z místa činu kolem 05.15 hodin nahoru po ulici Slívova směrem k restauraci Salma. „Jedná se o muže ve věku asi 35 let, vysokého přibližně 185 centimetrů, štíhlé postavy, velmi krátkých vlasů světlejší barvy. Na tváři měl strniště a má vystouplé lícní kosti. Oblečen byl do černé kožené bundy, bílého trika, černých úzkých kalhot po kotníky a obuty měl tmavé boty,“ doplnila mluvčí.

Není vyloučeno, že muž mohl po či před skutkem cestovat vozidly městské hromadné dopravy nebo taxíkem. „I tyto řidiče či cestující žádáme o pozornost a případné sdělení skutečností na lince 158. Svědky mohl ráno 19. 9. 2015 upoutat i zápach muže. Muž po skutku pravděpodobně zapáchal výkaly,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám