Hlavní obsah

Za tragickou nehodu cyklistů může jejich velká rychlost a alkohol

Vyškov
Aktualizováno

Alkohol a vysoká rychlost jsou příčiny tragické nehody cyklistů, kteří v květnu na Vyškovsku havarovali v lese. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek uvedla mluvčí policie Alice Musilová. Při sjíždění prudkého kopce tam tehdy jeden cyklista zemřel a dva se těžce zranili.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

„Na základě šetření jsme nezjistili, že by došlo k trestnému činu. Provedeným prověřováním bylo prokázáno, že na vzniku dopravní nehody se podíleli všichni účastníci. Za následky, které jednotlivým účastníkům při nehodě vznikly, nese odpovědnost každý sám za sebe,“ informovala Musilová.

Policie také stanovila příčinu nehody, kterou je podle ní vysoká rychlost při jízdě z prudkého kopce a zatáčky. „Na vzniku nehody se zcela jistě podílelo také ovlivnění jednotlivých cyklistů alkoholem, a tím jejich schopnost správně vyhodnotit situaci,“ vysvětlila Musilová.

Poněvadž byli cyklisté při jízdě na kole opilí, předali policisté případ k vyřízení správnímu orgánu. Přesnou hodnotu alkoholu policie nesdělila. Jízda pod vlivem alkoholu je však u cyklistů vždy považována za přestupek.

Nehoda se odehrála 31. května kolem osmé hodiny večer u Mouchnic. Na místě zasahovalo několik posádek záchranné služby a vrtulník, který převezl jednoho těžce zraněného do nemocnice. Druhého převezla sanitka. Šestadvacetiletý cyklista, který neměl přilbu, zemřel na místě. [celá zpráva]

Zemřely tři cyklistky

Velmi tragická nehoda cyklistů se stala i na začátku září. Osobní auto na Jičínsku srazilo tři starší ženy, které jely na kole. Všechny zemřely. [celá zpráva]

Anketa

Jezdíte na kole pod vlivem alkoholu?
ano, často
19 %
občas
33,4 %
ne
47,6 %
Celkem hlasovalo 2563 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám