Hlavní obsah

Krajskému místopředsedovi ANO hrozí dva roky kvůli intimním fotkám v mobilu

Právo, Jan Švábek

Až dva roky vězení hrozí místopředsedovi hnutí ANO v Plzeňském kraji a šéfovi kontrolního výboru na plzeňském magistrátu Romanu Zarzyckému. Podle obžaloby se dopustil přečinu porušování tajemství dopravovaných zpráv. Politik ve středu poprvé stanul před Okresním soudem Plzeň-město.

Foto: plzen.eu

Roman Zarzycký

Článek

Podle státního zástupce Zarzycký využil obsah mobilního telefonu, ve kterém byla uložena elektronická komunikace mezi jeho bývalou manželkou a jejím tehdejším partnerem. Pokoutně získané informace měl využít právě ve sporu s expartnerkou.

„Telefon obsahoval intimní fotografie dvou lidí,“ uvedl u soudu státní zástupce. Elektronické zprávy podle středeční výpovědi 38letého politika navíc obsahovaly důkazy o tom, že jeho bývalá žena kromě častého střídání partnerů užívala marihuanu a kokain.

Ten telefon je můj, hájí se Zarzycký

„Jednalo se o můj telefon, řádně jsem platil paušál,“ hájil se Zarzycký s tím, že ho dočasně zapůjčil blízké osobě. Ta však nebyla jediná, která zařízení používala. Na krátkou dobu se ho měl zmocnit právě tehdejší přítel politikovy exmanželky včetně jí samotné.

Později, když ona blízká osoba dostala telefon zpět, v něm nalezla zmiňovanou konverzaci včetně lechtivých fotek. Vzápětí vše ukázala Zarzyckému. Politik si měl obsah komunikace ofotit a později o celé věci informovat patřičné úřady.

Zarzycký dříve uvedl, že se jedná o účelovou kauzu s cílem ho poškodit. Výrok vzal ale u středečního soudu zpět. Rozsudek zatím nezazněl, soud bude pokračovat v polovině října.

Zarzycký je šéfem kontrolního výboru na plzeňské radnici od loňských komunálních voleb. Hnutí ANO sice volby v západočeské metropoli vyhrálo, nakonec ale zůstalo v opozici. Politik měl blízko i ke sportu. Před vstupem do politiky byl pravou rukou hokejisty Martina Straky, když působil jako výkonný ředitel extraligového hokejového klubu HC Plzeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám