Hlavní obsah

Zazmatkovala jsem, řekla žena obžalovaná z vražd svých tří dětí

– Brno • Aktualizováno
Právo, Petr Kozelka

V průběhu tří let porodila pětadvacetiletá Anna D. tři zdravé děti, dva chlapce a jednu holčičku. Ani jednomu však po porodu nedala žádnou šanci žít. Všechny děti podle obžaloby ihned poté, co je porodila, zavraždila. Udělala to prý proto, že příteli tvrdila, že nemůže mít děti a nechtěla o něj přijít. Před brněnským krajským soudem, který začal ve středu její případ projednávat, jí hrozí až doživotní trest.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Obžalovaná přichází k soudu

Článek

K hrůzným činům docházelo v Dolních Dunajovicích na Břeclavsku. „Když obžalovaná v létě 2012 zjistila, že je těhotná, rozhodla se dítě usmrtit z iracionální obavy ze ztráty partnera, kterému řekla, že nemůže mít děti. Když na ni na podzim přišly porodní bolesti, tajně porodila dítě ženského pohlaví. Krk mu omotala spodní košilkou a zatáhla smyčku. Poté tělo zabalila do deky, vložila do batohu a odnesla na půdu,“ konstatovala v obžalobě státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

O několik měsíců později se celý případ znovu opakoval. Opět své těhotenství tajila, nenavštěvovala lékaře a na podzim 2013 porodila chlapečka. „Neposkytla mu žádné ošetření a ani to neměla v úmyslu. Krk mu omotala tkaničkou od bot a utáhla ji. Tělo dítěte zabalila do prostěradla, dala do batohu a odnesla ho na půdu,“ rekapitulovala státní zástupkyně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Často jsem seděla na schodech na půdu a brečela jsem. Nenáviděla jsem se.
obžalovaná

Poslední porod v polovině února 2015 byl velmi těžký a žena začala silně krvácet. Po porodu ji našel v kaluži krve její přítel a zavolal záchranku. Žena se probudila až v nemocnici, přivolaní policisté a záchranáři pak na místě našli mrtvé dítě. Na půdě pak našli i dva batohy uložené vedle sebe s dětskými ostatky.

Holdovali drogám

I třetí dítě bylo mrtvé. „Nechápu, proč jsem to udělala. Zazmatkovala jsem. Je mi to líto. První dítě bylo malinké, tak jsem ho přiškrtila. Druhý porod byl stejný, tělíčko jsem dala na půdu vedle toho druhého. Třetí porod probíhal velice rychle. Silně jsem krvácela, přítel mi zavolal sanitku a v nemocnici mi řekli, že je dítě mrtvé,“ vyrovnaně prohlásila před soudem žena.

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, ve kterém nalezli mrtvé novorozeněVideo: Milan Vojtek, Právo

Žena přitom už dříve porodila dvě děti, o které se starala s bývalým přítelem. Jenže pak potkala novou známost a od partnera i dětí odešla. Žila s novým přítelem a jeho otcem v zanedbaném domě, kde všichni tři holdovali drogám. „Pervitin jsme brali často, měli jsme i marihuanu, ale po ní mi bylo špatně. Přítel i jeho otec se ptali, proč tak přibírám, tak jsem jim řekla, že jsem zavodněná a mám zácpu,“ tvrdila žena.

Na otázku, proč děti neporodila anonymně v nemocnici nebo je nedala do babyboxu, žena odvětila, že si na to nedokáže odpovědět. „Všechno to bylo ve stresu. Je to těžké, nechápu, jak se to mohlo stát. Pak jsem často seděla na schodech na půdu a brečela jsem. Nenáviděla jsem se,“ dodala.

Není bez zajímavosti, že jen o několik kilometrů dál, v obci Vlasatice, našla policie v červenci 2013 tělíčka tří mrtvých dětí. Zavraždila je také jejich matka, tělíčka schovávala ve sklepě. Soud ženu potrestal 22 lety. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám