Hlavní obsah

Po výbuchu ve zbrojovce ve Vlašimi našli tři mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Při výbuchu ve vlašimské zbrojovce Sellier & Bellot zemřeli tři lidé. Ráno policie potvrdila nález jednoho těla, odpoledne záchranná služba ohledávala další dvě. Potvrdila se tak původní informace Novinek o počtu mrtvých.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo výbuchu ve Vlašimi. Archivní záběryVideo: Novinky

 
Článek

„Záchranná služba byla odpoledne přivolána k ohledání dvou těl,” řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. Vzápětí tuto informaci potvrdila i policie s tím, že všichni tři mrtví jsou muži.

Již ráno policie sdělila, že bylo nalezeno jedno tělo. „Muže jsme ztotožnili jako jednoho z pohřešovaných zaměstnanců,“ řekla po osmé hodině ráno policejní mluvčí Eva Stulíková.

Ve zbrojovce už od pondělního odpoledne pracuje pyrotechnik se speciálním robotem. Bezprostřední okolí výbuchu je dosud uzavřeno, zaměstnanci ale do práce chodí.

Exploze otřásla firmou na výrobu nábojů v pondělí po půl jedné odpoledne. [celá zpráva]

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vrtulník v areálu zbrojovky

Mluvčí báňského úřadu Bohuslav Machek popsal, jak k výbuchu pravděpodobně došlo: „Exploze nastala, když jeden ze zaměstnanců firmy v kelímku přenášel třaskavinu z místa výroby do meziskladu. Třaskavinou byl trinitroresorciát, což je poloprodukt, který slouží k dalšímu zpracování střelného prachu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám