Hlavní obsah

Havarovaný kamión sestřelil motorkáře, ten nyní bojuje o život

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Srážka kamiónu s motocyklem na silnici I/56 ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku si vyžádala tři zraněné. Nejvážnější poranění utrpěl pětadvacetiletý motorkář, který bojuje v nemocnici o život.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dvaadvacetiletý řidič kamiónu zřejmě nepřizpůsobil rychlost povaze vozovky, dostal se do smyku, převrátil se a sesmýkl se do levého jízdního pruhu. Zde se střetl s projíždějícím motocyklem značky Suzuki,“ popsal nehodu mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Těžce zraněný je mladý motorkář. Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že utrpěl těžká poranění páteře a hlavy. „Lékař jej uvedl do umělého spánku a zajistil postiženému umělou plicní ventilaci. Byl uložen do vakuové matrace a po podání potřebných léků byl přepraven do Fakultní nemocnice Ostrava,“ informoval mluvčí.

Zranění jeho dvaadvacetileté spolujezdkyně je středně těžké. „Muž z havarovaného nákladního vozidla byl zraněn lehce, a to v oblasti dolní končetiny. Oba pacienti byli po ošetření na místě zásahu transportováni na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku,“dodal Humpl.

„Řidič kamiónu před jízdou alkohol nepožil a taktéž ani šofér motocyklu. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem šetření. Silnice je v tuto chvíli průjezdná jen z části, provoz je řízen kyvadlově,“ sdělil krátce po 18.30 policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám