Hlavní obsah

Brutální přepadení rodinné firmy na Táborsku má jednu oběť

Právo, ČTK, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jeden ze tří těžce zraněných lidí zemřel v pátek ráno v nemocnici po středečním brutálním útoku lupičů na rodinnou firmu v Horusicích na Táborsku. Právu to potvrdila mluvčí jihočeských policistů Lenka Kozoňová.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Lupiči přepadli rodinu v tomto domě v Horusicích na Táborsku.

Článek

„V případu byla nařízena soudní pitva, neboť jeden z těžce zraněných mužů v dnešních ranních hodinách svým zraněním podlehl. Kriminalisté na případu nadále intenzivně pracují,“ uvedla Kozoňová.

Minimálně tři lupiči zaútočili s železnými tyčemi ve středu večer v domě, kde sídlí rodinná firma, která se specializuje na výrobu součástek pro motorky Jawa a ČZ. Měli na hlavách kukly, některé lidi podle informací Práva svázali a mlátili je tyčemi do hlav. Na místě zůstalo sedm zraněných, z toho tři těžce. [celá zpráva]

Záchranná služba obdržela informaci o zraněných v Horusicích ve středu v 21:20. Záchranáři na místě museli ošetřit čtyři zraněné. Dva muži s těžkým mozkolebečním poraněním byli v kritickém stavu transportováni na anesteziologicko-resuscitační oddělení Českobudějovické nemocnice. Další dva muže záchranáři převezli do táborské nemocnice. Jeden z nich byl podle personálu chirurgie propuštěn domů.

Foto: Marek Kulhavý, Novinky

Místo loupežného přepadení

Mluvčí nepotvrdila, že by lupiči byli maskovaní, nepotvrdila ani, že by přepadené svázali a zbili železnými tyčemi. Policie podle ní nechce ovlivňovat svědky. Zabývá se různými verzemi. Ta, že by firma nebyla přepadena zvenčí, je podle ní nepravděpodobná.

Policisté žádají v souvislosti s přepadením o pomoc svědky, kteří se ve středu mezi 19 a 22 hodinou pohybovali v Horusicích nebo v jejich blízkosti a všimli si podezřelých aut či lidí, aby volali na linku 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám