Hlavní obsah

Lidé utíkali před požárem usedlosti, mladá žena vyskočila z okna

Právo,
Liberec

Hned čtrnáct jednotek hasičů zaměstnal ve čtvrtek v podvečer rozsáhlý požár zemědělské usedlosti ve Starém Dubu na Liberecku. Ve chvíli, kdy první z nich dorazili na místo, bylo již 70 procent nemovitosti v plamenech a objekt měl propadlou střechu. Třem lidem, kteří se nacházeli v areálu v době vzniku požáru, se podařilo utéci, mladá žena musela vyskočit z okna v prvním patře budovy.

Foto: HZS Libereckého kraje

Usedlost zcela shořela

Článek

„Informaci o požáru jsme dostali devět minut před šestou hodinou večer. Ohlášení však přišlo pozdě, oheň se rychle šířil dál a hořely i balíky slámy u objektu,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár usedlosti na Liberecku

Hasiči proto na likvidaci požáru nasazovali od pěti do osmi vodních proudů. Zřízeno bylo čerpací stanoviště v obci Vlčetín, kyvadlová doprava vody fungovala také od hydrantu z Českého Dubu. Z hospodářské části hasiči vyvedli dvě krávy a býka. Ostatní zvířata byla na pastvě.

Na místo byla přivolána i psycholožka, která rodině společně se starostou obce a sociální pracovnicí poskytla první psychickou pomoc. Rodině bylo zajištěno náhradní ubytování i strava. Příčina požáru je v šetření, výše škody byla předběžně odhadnuta na jeden milión korun.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár likvidovalo 14 jednotek hasičů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám