Hlavní obsah

Muž chtěl skočit z hradeb Vyšehradu, zachránit ho museli lezci hasičů

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hradeb pražského Vyšehradu chtěl ve čtvrtek večer skočit muž. Jeho úmysl mu musel rozmluvit policejní vyjednavač. Muže nakonec zachránila lezecká skupina hasičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž chtěl skočit z vyšehradských hradebVideo: Novinky

 
Článek

Policisté, hasiči a záchranáři vyjížděli ve čtvrtek večer k oznámení o sedícím muži na hradbách Vyšehradu. Protože se muž nacházel přímo nad frekventovaným Podolským nábřežím, museli policisté ulici obousměrně uzavřít. Uzavírka se dotkla také tramvajové dopravy, kterou musel dopravní podnik odklonit. Připraveni byli hasiči se speciální plachtou, do které by v případě skoku mohl muž dopadnout.

Z horní části hradeb se k muži dostali policisté s vyjednavačem. Ten začal s dotyčným komunikovat, až mu jeho čin zcela rozmluvil.

Na řadu pak přišli hasiči, kteří se s využitím lezecké techniky dostali až k potenciálnímu sebevrahovi.

„Krátce po půlnoci naši lezci z centrální hasičské stanice dostali muže pod kontrolu a pomocí lezecké techniky ho transportovali zpět na hradby,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Muže poté prohlédl lékař, který rozhodl o jeho převozu na psychiatrii.

Proč chtěl muž skočit z hradeb dolů, zjišťuje policie. Ta zasahovala v průběhu čtvrtka u dalších tří podobných případů. Vždy šlo o lidi, kteří si chtěli vzít život.

 Sebevrah si sedl na slepou kolej

Jeden z nich zavolal na tísňovou linku pražské policie s tím, že se chce nechat přejet vlakem. Operátoři linky 158 pomohli policistům vypátrat přesné místo, kde se muž nacházel. Seděl v kolejišti nedaleko vlakové stanice Praha - Vysočany. Policejní operační středisko ihned požádalo České dráhy o zastavení provozu na všech kolejích v okolí nádraží. Policisté pak společně s hasiči muže zajistili.

Podle informací Novinek si však sebevrah nevědomky vybral slepou kolej, po které vlaky nejezdí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám