Hlavní obsah

Mladík v passatu vjel do protisměru, zabil mladou řidičku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tragicky skončila ve čtvrtek ráno dopravní nehoda na silnici mezi Kývalkou a Popůvkami u Brna. Z dosud nezjištěných příčin tam vjel do protisměru dvacetiletý mladík za volantem Volkswagenu Passat zrovna ve chvíli, kdy tudy jel Fiat Punto. Po srážce zůstala na místě mrtvá čtyřiadvacetiletá řidička fiatu. Řidiče passatu a sedmadvacetiletého spolujezdce z fiatu převezli záchranáři do nemocnice.

Foto: Policie ČR

Po nehodě zůstala na místě mrtvá čtyřiadvacetiletá žena.

Článek

Mladou ženu museli z vraku auta vystříhávat hasiči. „Po vyproštění řidičky konstatovala lékařka její smrt,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoško. Provoz na silnici řídili policisté kyvadlově, kolony se na místě netvořily.

Na jižní Moravě je to jen za poslední dva týdny třetí podobná smrt, při které zemřel na silnici mladý člověk. Na vině bylo ve všech případech vyjetí do protisměru.

„Bohužel tyto případy se nám množí. Řidič se pak může chovat za volantem sebeopatrněji, ale ve chvíli, kdy z ničeho nic protijedoucí auto vybočí, je všechno marné,“ posteskl si šéf jihomoravské dopravky Jindřich Rybka.

Foto: Policie ČR

Po nehodě zůstala na místě mrtvá čtyřiadvacetiletá žena.

Podle policistů je pravděpodobně, že za podobnými nehodami je nepozornost řidičů, kteří sledují místo cesty své mobilní telefony, píšou zprávy nebo se koukají na internet. „Něco takového se ale těžko dokazuje,“ přiznal Rybka.

V minulých dnech při vyjetí do protisměru zahynuly dvě mladé ženy. Jedna vjela na silnici mezi Brnem a Slavkovem přímo pod kola nákladní tatry, druhá nepřežila na Hodonínsku střet s autobusem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám