Hlavní obsah

Pobíhající kozel na Berounsku způsobil nehodu, zavřeli kvůli němu dálnici

Novinky, jap

Kozel pobíhající po silnici vyděsil ve středu vpodvečer v Bavoryni na Berounsku řidiče, který strhl svůj vůz a ve vysoké rychlosti vyjel mimo silnici. Kozel poté utekl na dálnici D5, kterou museli policisté obousměrně uzavřít.

BEZ KOMENTÁŘE: Kozel způsobil na Berounsku nehodu, poté utekl na dálniciVideo: Novinky

 
Článek

Řidič, ačkoliv nebyl připoután, vyvázl z nehody bez zranění. Jeho spolujezdkyni ale museli přivolaní záchranáři převézt do nemocnice. „Orientační dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

Podle informací Novinek se mladý muž řítil obcí vysokou rychlostí. Sám policistům přiznal, že jel přibližně stovkou, podle jiných svědků však byla rychlost ještě o něco vyšší. Do cesty mu pak skočil volně pobíhající kozel, kterému se ale ještě stačil vyhnout, než narazil do svahu.

Zvíře pak uteklo na dálnici D5, kterou museli policisté přibližně na půl hodiny obousměrně uzavřít. Mladého kozla se snažily odchytit tři jednotky hasičů déle než hodinu. Z dálnice se jim ho nakonec podařilo zahnat na pole, kde nikoho neohrožoval. Po stovkách uběhnutých metrů jej nakonec v hustém porostu svázali a společně s policisty jej odvezli k 35letému majiteli, kterého se policii mezitím podařilo vypátrat.

Podle mluvčí se případem policie dále zabývá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám