Hlavní obsah

Řidič chtěl vyhodit z autobusu opilce se psy, ten rozbil kabinu a šoféra zmlátil

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Tři psi bez náhubku ve voze a k tomu jejich notně opilý páníček. Tato kombinace v pondělí večer nenechala v klidu řidiče jednoho z plzeňských autobusů, místo nápravy se ale dočkal rozmlácené kabiny a několika ran pěstí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nezvaný pasažér se smečkou hafanů nastoupil v Kalikově ulici. „Řidič ho přišel upozornit, že zvířata lze přepravovat pouze s náhubkem, v opačném případě jej bude muset vyloučit z přepravy,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Když se opilý čtyřiadvacetiletý muž neměl ani k nasazování náhubků, ani k opuštění autobusu, šofér ho upozornil, že z kabiny přivolá policii. Nato se mladík zvedl, za proudu nadávek a vyhrůžek rozbil ochranou skleněnou výplň u řidiče a uvnitř začal osmapadesátiletého autobusáka bít. Pak se dal na útěk.

Násilník se choval agresivně i k policistům, kteří ho zadrželi krátce poté. Skončil v poutech a na policejní služebně, kde se ukázalo, že má v krvi 1,8 promile alkoholu. „Vzhledem k tomu, že pachatel je i přes své mládí protřelým recidivistou - na svém kontě má majetkovou trestnou činnost i výtržnosti - hrozí mu až tříleté vězení,“ uzavřela Štefflová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám