Hlavní obsah

Děti pátraly po podivném zvuku v domě na Českolipsku, v posteli rodičů našly cizího muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Dobrodružný večer připravil 40letý opilec dvěma bratrům z Českolipska ve věku pět a devět let. Děti, které byly tou dobou samy doma, načapaly muže v posteli rodičů. Když je zahlédl, utekl oknem. Zadrželi ho však svědci nedaleko domu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Téměř filmové dobrodružství zažili chlapci v pátek večer v Jablonném v Podještědí, když rodiče odešli do práce a oni se měli dívat na televizi do doby, než přijde jejich starší bratr. Podle instrukcí se zamkli a pohodlně usadili u přijímače. Za nějakou dobu ale zaslechli v domě podezřelý zvuk a rozhodli se zkontrolovat, zda se po domě neprohánějí třeba myši.

„S sebou si vzali baterku, a když procházeli kolem ložnice, uviděli, že v posteli rodičů leží nějaký cizí muž. Ve chvíli, kdy na něj baterkou posvítili, rychle vyskočil a utekl oknem ven. Šlo o stejné okno, které před tím sám rozbil, aby se dostal dovnitř,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Chtěl se jen vyspat

Vetřelec neutekl daleko, protože před domem si ho všimla dvojice venčící psa. Jednadvacetiletý mladík neváhal a muže zadržel, jeho přítelkyně zavolala policisty. „Mezitím šla uklidnit malé chlapce, kteří na ni celí rozrušení volali, že byl u nich doma zloděj,“ vysvětlila Baláková.

Z neznámého vetřelce se vyklubal 40letý Liberečan, který rozhodně nebyl pro policisty neznámý. V dechu měl 2,15 promile alkoholu a na svou obhajobu uvedl, že se opil a chtěl se pouze někde vyspat.

„Později ho vzbudily děti. On si údajně teprve pak uvědomil, že je v cizím domě a raději z něj utekl. Policisté mu již v této souvislosti sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu porušování domovní svobody. Za to ho soudce může poslat až na tři roky za mříže,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám