Hlavní obsah

Psal do diskuse, jak se zbavit mrtvoly nebo vyrábět drogy. Hrozí mu pět let

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dvaačtyřicetiletý muž z Brna si našel podivnou zálibu. Na internetové fórum psal vulgární a rasistické příspěvky, či popisoval jak vyrábět drogy a zbavit se mrtvoly. Když mu navíc administrátor stránek příspěvky mazal, začal mu vyhrožovat smrtí či zapálením auta. Brňanovi nyní hrozí až pět let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž začal na internetové stránky přispívat přibližně v prosinci 2013 pod několika různými přihlašovacími jmény. Do diskusí psal vulgární a rasistické příspěvky, nezastavil se ani před popisem výroby heroinu a pervitinu. Přidal rovněž způsob, jak drogy propašovat do věznice.

„Svými příspěvky také podněcoval k trestné činnosti - nabízel například návody, jak provést loupežné přepadení, krádež kola, vloupání do rodinného domu nebo způsob, jak se zbavit mrtvoly,“ popsala v úterý brněnská policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Když administrátor stránek nevhodné příspěvky smazal, začal mu 42letý muž vyhrožovat, že ho podřízne, pobodá nebo mu zapálí auto. „Svými nevhodnými příspěvky se snažil diskusní portál zdiskreditovat, namísto toho však dosáhl jen toho, že proti němu kriminalisté zahájili trestní stíhání,“ uvedla mluvčí.

Muž byl obviněn ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování, šíření toxikomanie a podněcování k trestnému činu. V případě odsouzení mu hrozí až pětileté vězení.

„Policisté upozorňují, že internet není anonymní a že autoři příspěvků, které svým obsahem naplňují skutkovou podstatu některého z trestných činů, nejsou nedohledatelní ani nepostižitelní,“ doplnila Ledabylová.

Reklama

Výběr článků

Načítám