Hlavní obsah

Senior chtěl skočit z okna paneláku, na místo musela zásahová jednotka

Novinky, jap

Šestasedmdesátiletý senior chtěl v sobotu skočit z okna v 7. patře panelového domu v pražské Štichově ulici. Důvodem měla být jeho manželka, které se dle jeho slov nedostává v léčebně dlouhodobě nemocných potřebné péče. Na místo musela nakonec dorazit i zásahová jednotka.

BEZ KOMENTÁŘE: Senior chtěl skočit z okna panelového domuVideo: Novinky

 
Článek

„Přibližně v jedenáct hodin jsme přijali oznámení o muži, který z bytu v sedmém patře vyhazuje na ulici nábytek. Po příjezdu do ulice Štichova policisté zjistili, že muž nejenže vyhazuje vybavení bytu, ale že i sám chce z okna skočit,“ sdělil Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Na místo museli vyjet záchranáři, hasiči a také policejní vyjednavač. Muž totiž policistům odmítal otevřít dveře a situaci vysvětlit.

Vyjednavač se s ním po několik desítek minut snažil domluvit na smírném a poklidném vyřešení situace, avšak neúspěšně. Pořád hrozilo, že šestasedmdesátiletý muž dostojí svým výhrůžkám a z okna skočí.

Přivolaní specialisté zasahovat nemuseli

Proto byla na místo přizvána pražská zásahová jednotka. V jejích řadách jsou totiž vycvičení specialisté, kteří by mohli do bytu vstoupit násilím přes vchodové dveře, nebo bez násilí slaněním do otevřených oken bytu. Obě tyto varianty byly do poslední chvíle ve hře. Navíc je zásahová jednotka pro tyto mimořádné situace i patřičně technicky a materiálně vybavena,“ doplnil Hulan.

Zásahová jednotka nakonec zakročit nemusela. Seniora se policistům totiž podařilo přesvědčit, aby jim otevřel dveře. Záchranáři ho pak po prvotním ošetření převezli do nemocnice.

Jak sám muž řekl médiím, k takto dramatické akci se odhodlal kvůli bezmoci, kterou právě prožívá. Jeho manželka je prý v léčebně dlouhodobě nemocných a nedostává se jí tam dle něj potřebné péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám