Hlavní obsah

V ostravských restauracích rozlévají páchnoucí tekutinu

Právo, den

Ostravská policie řeší kuriózní případy vandalismu. Zatím převážně neznámí pachatelé chodí po ostravských restauracích a rozlévají v nich páchnoucí tekutinu. Zničili tak vybavení několika podniků. Policisté již mají jednoho podezřelého, po ostatních pátrají. Právo o tom informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Muž hledaný v souvislosti s vandalismem v Ostravě Video: Policie ČR

 
Článek

„Ostravští policisté prověřují několik obdobných skutků. K poslednímu přečinu došlo 9. září mezi 17. a 18. hodinou. Zatím neznámý pachatel potřísnil neznámou látkou část restaurace v Moravské Ostravě. V důsledku uvedeného byl v objektu výrazný zápach. Způsobená škoda na majetku byla předběžně stanovena kolem 30 tisíc korun,“ sdělila Holčáková.

Dodala, že v uplynulých měsících policie prověřovala též tři další, podobné události, kdy zapáchající látkou byly potřísněny prostory dalších ostravských barů, jeden také na proslulé Stodolní ulici. „Dle dostupných informací se způsobená škoda na majetku pohybuje v řádech desítek tisíc korun. Ostravští policisté již zahájili trestní stíhání 22letého muže pro přečin poškození cizí věci,“ upřesnila policejní mluvčí.

U další podobné události ve Stodolní ulici byl na konci června, konkrétně 28. 6., zajištěn i obrazový záznam. Policie žádá veřejnost, aby jakékoliv informace k muži na záznamu sdělila na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám