Hlavní obsah

Motorkář se na R46 snažil ujet policistům, naměřili mu přes 220 km/h

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Do hledáčku hlídky dálniční policie z Ivanovic na Hané na Brněnsku se dostal v těchto dnech motorkář, který se hnal po silnici R46. Radar v policejním superbu mu naměřil nejprve 161 kilometrů v hodině v místě, kde je povoleno 110. O chvíli později už uháněl rychlostí 220 km/h.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář policistům nakonec neujelVideo: Policie ČR

 
Článek

Když si motorkář všiml modrých majáčků za sebou, předstíral, že bude pokorně hlídku následovat k výjezdu ze silnice. Jakmile policisté sjeli na exitu, muž na silném stroji vzal za plyn a pokusil se ujet. Strážci zákona s něčím takovým ale počítali a motorkáři nepomohlo ani to, že se hnal rychlostí přes 220 kilometrů.

„Muž nakonec uznal marnost svého snažení a zastavil. Policisté zjistili, že má platný zákaz řízení do konce roku 2017, navíc řidičské oprávnění měl jen na malé motorky. Ke svému stroji neměl žádné doklady a značku měl přidělanou z jiné motorky. Je obviněn z přečinu maření úředního rozhodnutí,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kromě soudu muže navíc čeká pokuta za ujíždění policistům a překročení rychlosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám