Hlavní obsah

Známý fotbalista naboural v Praze bentley a utíkal před policisty

Praha
Aktualizováno

Přímo před služebním autem policistů havaroval v noci na čtvrtek 31letý řidič bentley v Praze. Na nic ale nečekal a začal utíkat. Hlídka ho však o několik minut později chytila a zjistila, že muž je opilý. Podle informací serveru sport.cz se jednalo o fotbalového reprezentanta Davida Limberského, který v současné době hraje za klub FC Viktoria Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce David Limberský během utkání kvalifikace ME 2016, ČR–Kazachstán, hrané 3. září 2015 v Plzni.

Článek

Hlídka projížděla po půlnoci křižovatkou ulic Vrchlického a Na Popelce, když se do ní vřítil luxusní vůz Bentley. Limberský, který seděl za volantem, ale nezvládl manévr a narazil do zdi. Na nic nečekal a okamžitě začal utíkat. Za zády měl však policisty.

„Muže hlídka po pár metrech doběhla a zadržela. Muži zákona si od řidiče vyslechli smršť výhružek, že si to lidově řečeno odskáčou a že je čekají velké problémy,“ informovala mluvčí policie Iveta Martínková.

Důvod agresivního chování řidiče policisté vzápětí odhalili. Naměřili mu více než 1,5 promile alkoholu v dechu. Škodu policie předběžně vyčíslila na 500 tisíc korun.

Limberskému hrozí za způsobení nehody v opilosti až tříleté vězení. Obviněn zatím nebyl, je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám