Hlavní obsah

Žena na skútru ujížděla před policisty, spásu hledala v trnitém křoví

– Brno
Právo, pko

V nečekanou honičku se minulý týden změnila rutinní kontrola hlídky brněnských policistů, která se rozhodla zastavit skútr v Podstránské ulici. Jeho řidička ale místo zastavení přidala plyn, přejela přes tramvajové koleje a řítila se na pěšinu vedoucí k místním zahrádkám. Tam svůj stroj neukočírovala a havarovala.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování motorkářkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Ani to ji ale nedonutilo vzdát se strážcům zákona, kteří jí byli v patách. Zahodila přilbu a dál utíkala po svých, nakonec se pokusila schovat v keři s velkými trny, odkud ji nakonec policisté vytáhli.

„Jednatřicetiletá řidička, která už několikrát policistům ujížděla, putovala na ošetření a vzápětí do policejní cely. Vzhledem k tomu, že odmítla test na drogy, vysloužila si kauci ve výši 50 tisíc korun. Kromě toho se zodpovídala z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, měla totiž uložen zákaz řízení,“ komentoval v úterý policejní mluvčí Pavel Šváb událost z minulého čtvrtka.

Řidička byla podle něj po dvou dnech odsouzena k trestu 300 hodin obecně prospěšných prací a zákazu řízení motorových vozidel po dobu 38 měsíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám