Hlavní obsah

Nabízel seniorce levnější obědy, místo toho ji okradl. Jeho tvář zachytila kamera

– Praha

Nestává se často, že podvodníky, kteří se pod různými záminkami vtírají do bytů seniorů, zachytí kamera. Jednoho takového natočila v pondělí v Praze předtím, než se vnutil k seniorce, které nabízel levnější obědy.

BEZ KOMENTÁŘE: Podvodníka zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Neznámý podvodník se dostal do domu v ulici Ciolkovského po jedenácté hodině, kde oslovil 85letou seniorku. Zajímal se o to, zda dostala oběd a kolik ji stál, a nabídl jí slevu. Zároveň ji požádal o stvrzenku o platbě obědů a občanský průkaz a zavřel se s ní v bytě.

„Nic netušící žena předložila, údajně pracovníku pečovatelského ústavu, jak se představil, vše požadované. Ten si účtenky za stravu a doklady v podobě občanského průkazu a průkazu pojištěnce naoko odborně prohlédl,“ vylíčil ve čtvrtek mluvčí policie Tomáš Hulan.

Následně seniorce řekl, že si zajde něco ověřit a odešel. Samozřejmě se už nevrátil. „Pětaosmdesátiletá seniorka po několika minutách zjistila, že společně s neznámým mužem zmizela z bytu i její peněženka, ve které měla přibližně dvoutisícovou hotovost,“ doplnil Hulan.

Seniorka pachatele popsala jako muže silnější postavy, krátce střižených vlasů, který měl na sobě kostkovanou košili, a hovořil česky bez přízvuku nebo vady řeči. Informaci o totožnosti a pobytu muže přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám