Hlavní obsah

Mladý Nizozemec překročil na D1 rychlost o 100 km/h, zaplatil kauci a jel dál

Vysočina

K nahlášené skupině sportovních aut projíždějících po dálnici D1 vysokou rychlostí vyjížděli ve středu policisté z Vysočiny. Řidiči mercedesu následně naměřili překročení rychlosti o 100 km/h. Dvacetiletý mladík zaplatil kauci a pokračoval podle svých slov na charitativní akci na Slovensko.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o koloně sportovních aut dostali policisté od řidiče před jedenáctou hodinou dopoledne. Uvedl, že auta ohrožují ostatní řidiče. Hlídka pak skupinu zastihla na 161. kilometru dálnice a mezi nimi rychle jedoucí mercedes.

„Řidič vozidla projížděl po dálnici v místě, kde je omezená nejvyšší povolená rychlost na 80 kilometrů v hodině z důvodu probíhající rekonstrukce dálnice, rychlostí 180 kilometrů v hodině,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Hlídka auto zastavila a zjistila, že ho řídí 20letý mladík z Nizozemska. Dechová zkouška byla negativní. Zjištěný přestupek policisté vyřešit nemohli, a tak ho předali do správního řízení, kde mladíkovi hrozí až 10 tisíc korun pokuta a zákaz řízení.

„Vzhledem k tomu, že vozidlo řídil cizí státní příslušník, který Českou republikou pouze projížděl, rozhodli policisté na místě o uložení kauce ve výši 10 000 korun. Řidič kauci na místě zaplatil,“ konstatovala mluvčí.

Další řidiči ve skupině podle mluvčí zákon neporušili. Mladý hříšník policistům řekl, že skupina vozidel jela z Nizozemska na Slovensko na charitativní akci.

Reklama

Výběr článků

Načítám