Hlavní obsah

Řidič autobusu na Prachaticku shodil cestujícího ze schodů a nakopl ho

Prachatice

Svérázným způsobem se rozloučil se svým cestujícím řidič linkového autobusu na Prachaticku. Opilého muže při vystupování shodil na zem a poté ho kopl. Řidič se bude zpovídat ze svého chování u soudu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v polovině června na autobusové zastávce. Mluvčí policie Martina Joklová o něm informovala v pátek s tím, že případ půjde během následujících 14 dní před soud ve zkráceném přípravném řízení.

Jednapadesátiletý řidič podle policie při vystupování cestujícího strčil zezadu takovou silou, že upadl na zem před autobus. Když se muž otočil, kopl ho řidič navíc do obličeje.

„Po incidentu musel být poškozený ošetřen na chirurgické ambulanci s dobou léčení delší jak dva týdny. Podezřelý se obdobného jednání dopustil i přesto, že již byl za přečin výtržnictví odsouzen trestním příkazem okresního soudu,“ informovala Joklová. Nyní je podezřelý z ublížení na zdraví a z výtržnictví.

Zkrácené přípravné řízení

Zkrácené přípravné řízení podle trestního řádu znamená, že pachatel nebyl obviněn a policie očekává, že ho bude možné do dvou týdnů postavit před soud. Státní zástupce také může s podezřelým sjednat dohodu o vině a trestu, navrhnout soudu jeho potrestání nebo případ odložit.

Zdroj: ČTK

Doplnila, že poškozený byl opilý. Policisté mu naměřili 1,5 promile. Před napadením ale údajně neměli spolu žádný konflikt. Motiv řidiče policisté neznají.

Reklama

Výběr článků

Načítám