Hlavní obsah

Sebevrah se dostal za plot na Nuselském mostě, zřejmě jako první po mnoha letech

– Praha

Hasiči a policisté zasahovali v úterý večer u sebevraha, kterému se po mnoha letech podařilo dostat na vnější stranu Nuselského mostu. Muž stál za oplocením a vyhrožoval, že z více než čtyřicetimetrové výšky skočí. Bariéru postavenou proti skokanům však předtím nezdolal, na most přeručkoval pravděpodobně z místa, kde je lešení.

Sebevrah na Nuselském mostě Video: tn.cz

 
Článek

„Hasiči zasahovali na mostě krátce před jedenáctou večer. Osoba, kterou bylo potřeba zachránit, ručkovala z vnější strany Nuselského mostu cca 30 metrů od Kongresového centra,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: HZS Praha

Hasiči s policisty vyjednávají se skokanem

Na místo kromě hasičů dorazili také policisté a vyjednavačka, která asi hodinu s 39letým mužem rozmlouvala. Nakonec se ho podařilo přemluvit, aby od činu upustil.

Foto: Novinky

Muž na Nuselském mostě

„Byl zajištěn a vytažen zpět na most hasičem-lezcem, zavěšeným na automobilovém žebříku,“ popsala mluvčí. Sebevrah byl převezen záchrannou službou do psychiatrické léčebny.

Muž se stal zřejmě prvním sebevrahem, který se dostal za plot mostu. Ten byl instalován v roce 2007 právě kvůli častým skokům sebevrahů. Přesnou statistiku ale žádná instituce nevede.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám