Hlavní obsah

Na útěku z ústavu mladíci kradli, loupili a utýrali prasata

Právo, koc
Louny

Několik trestných činů spáchali teprve sedmnáctiletí mladíci v Podbořanech a okolí na Lounsku. Dvojice hochů vnikla do několika chatek, oloupila svého téměř vrstevníka a ve vepříně utýrala dvě prasata. Vše stihli během několikahodinového útěku z nedalekého výchovného ústavu v Pšově.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Do nemovitostí se mladíci dostávali někdy bez použití násilí, jindy vloupáním. „Chatky či různé příbytky a kůlny prohledali a odcizili různé věci. Sebrali například zahradní nářadí a náčiní, mrazicí box, sladkosti. Někde jen určitou dobu pobývali,“ uvedla lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Od majetkové kriminality přešli brzy k násilné. V Nerudově ulici v Podbořanech si vytipovali 15letého mladíka, přepadli ho a násilím obrali o mobilní telefon v hodnotě 1 300 korun.

Pak se vloupali do vepřína, kde nalezeným sprejem namalovali na zdi hanlivé nápisy a svoji agresivitu si následně vybili na ustájených prasatech. Týrali je bodnými a sečnými nástroji, které byly po ruce. „Několik z nich zranili a dvě selata ubili železnou tyčí,” upřesnila mluvčí.

Na místě je přistihl majitel vepřína. Mladíci na něj přivolali policii s tím, že je muž napadl. Policisté ale uvěřili verzi majitele a mladé agresory na místě zadrželi. Byli obviněni z krádeže, poškození cizí věci, loupeže a týrání zvířat.

Oba mladíci jsou již zpátky v ústavu, kde je za útěk čeká trest podle vnitřního řádu zařízení. Jejich trestní zodpovědnost za spáchané činy posoudí kriminalisté a následně soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám