Hlavní obsah

Zdrogovaného řidiče v České Třebové stoply až zastavovací pásy s hroty

Pardubice

Policisté v Pardubickém kraji poprvé použili zastavovací pásy s hroty, které mají k dispozici od letoška. V noci na pondělí je museli nasadit proti řidiči vozu Volkswagen Golf, který odmítl zastavit v České Třebové. I s proraženými pneumatikami se pokoušel ujet, uvedla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Foto: Policie ČR

Až zastavovací pásy s hroty stoply řidiče vozu Volkswagen Golf v České Třebové.

Článek

Muž přes výzvu policie k zastavení nejdříve vysokou rychlostí ujížděl do obce Semanín a dál směrem na Kozlovský kopec, obce Pazucha, Suchá, Němčice, Zhoř a zpět do České Třebové. Jeho přibližně 15 kilometrů dlouhou jízdu se snažili policisté ukončit v kopci Kohout.

„Ujíždějící řidič na jejich signál k zastavení vozu nereagoval a následně si o zastavovací pás prorazil tři pneumatiky. S poškozenými koly pokračoval dál v jízdě do České Třebové a na ulici Litomyšlská u restaurace Beseda v protisměru zastavil,“ popsala akci Vilímková.

Pětadvacetiletý řidič z auta utekl, policisté ho ale dopadli a museli jej násilím přemoci. Ve voze cestoval s o šest let mladší ženou. Pití alkoholu u něj dechová zkouška vyloučila, tester ale potvrdil užití drog. Policie celou věc dál vyšetřuje, řidič se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám