Hlavní obsah

V kauze tunelování papírny Neograph chce žalobce pro Sittu pět let vězení

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Státní zástupce v kauze údajného tunelování papírny Neograph chce pro Vladimíra Sittu mladšího, který je klíčovým svědkem proti lobbistovi Ivu Rittigovi v případu předražených jízdenek, trest okolo pěti až šesti let vězení. Pro Sittova otce a pro právníka Martina Kohouta žádá podmíněné tresty. Muži obžalovaní ze zneužití postavení v obchodním styku v pátek u pražského městského soudu vinu opět odmítli. Rozsudek by měl padnout v polovině září.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hlavní obžalovaný Vladimír Sitta ml. (vlevo) u soudu

Článek

Podle státního zástupce Františka Partíka, který u soudu zastupuje žalobkyni Dagmar Máchovou, se žalované skutky staly. „Nedošlo k žádným zásadním změnám, nebyl proveden žádný důkaz, který by vyvrátil tvrzení obžaloby,“ prohlásil Partík.

Sitta mladší působil jako obchodní ředitel Neographu, jeho stejnojmenný otec jako generální ředitel. První z nich založil za asistence Kohouta v prosinci 2009 firmu Avium Partners, druhý v září 2010 společnost Nanograph. Podle obžaloby to udělali proto, aby získali majetkový prospěch na úkor Neographu.

Avium Partners údajně papírně vystavovala fiktivní faktury za zprostředkování obchodních příležitostí, Sitta starší prý zase využíval majetek či stroje Neographu pro výrobu v Nanographu. Sitta junior tak údajně Neographu způsobil škodu 8,2 miliónu korun, jeho otec 2,9 miliónu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám