Hlavní obsah

Při řádění fanoušků Baníku byli ve Zlíně zraněni tři zasahující policisté

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Tři policisté byli zraněni při zásahu proti fanouškům Baníku Ostrava, kteří řádili při sobotním fotbalovém utkání se Zlínem i po něm. Třináct z nich policisté zadrželi. Právu to v neděli řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Policie ČR

Kvůli řádění fanoušků muselo být utkání mezí Zlínem a Baníkem Ostrava na 20 minut přerušeno.

Článek

„I přes důkladný dozor policistů je výsledkem pobytu Ostraváků ve Zlíně třináct zadržených fanoušků Baníku, kteří zřejmě pod vlivem alkoholu neudrželi své nervy na uzdě. Prověřujeme je pro podezření ze spáchání přestupků proti veřejnému pořádku, proti majetku a občanskému soužití a pro přečiny výtržnictví, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě,“ uvedla mluvčí.

V souvislosti s řáděním fanoušků, kvůli kterému muselo být utkání přerušeno, byli podle ní lehce zraněni tři policisté pořádkové jednotky, jedno ze zranění si vyžádalo lékařské ošetření. „Kriminalisté od nočních hodin vyhodnocují kamerové záznamy pořízené přímo na stadiónu, které budou dále rozpracovávat,“ konstatovala Kozumplíková.

Foto: Policie ČR

V pohotovosti bylo ve Zlíně kvůli fotbalovému utkání s Baníkem 150 policistů.

V akci bylo v sobotu ve Zlíně od druhé hodiny odpoledne 150 policistů, připravených dohlédnout na zajištění pořádku ve městě i na hřišti. Tři sta fanoušků Baníku doprovázelo na jejich cestě vlakem z Ostravy asi 40 policistů. Ve Zlíně na nádraží na ně čekali další těžkooděnci, policisté na koních i policejní psovodi a členové antikonfliktního týmu, kteří jim rozdávali informační letáky.

„Přesun fanoušků na hřiště na Letnou proběhl pod policejním dohledem bez konfliktů. To se ovšem nedá říct o průběhu zápasu. Ten měl i přes neustálé výzvy pořadatele k udržení pořádku velmi vyhrocenou druhou polovinu,“ podotkla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Do Zlína přijelo asi tisíc fanoušků ostravského Baníku.

V 70. minutě bylo utkání asi na dvacet minut přerušeno kvůli řádění hostujících fanoušků. Začali házet na hřiště kelímky s pivem, ulomené sedačky a dýmovnice. Zároveň lomcovali s plotem na severní tribuně tak dlouho, až ho zničili.

„Po vyzvání pořadatele vběhlo na hřiště a na tribunu několik policejních jednotek těžkooděnců, kteří přímo v kotli hostujících sjednali po pár minutách pořádek, a zápas mohl pokračovat. Po jeho skončení však fanoušci Baníku vběhli na hřiště a hrozilo ohrožení domácích fanoušků. V té chvíli opět pomohli policisté. Jakmile vkročili na trávník, Baníkovci se dali na útěk zpět na severní tribunu, která jim byla pro tento zápas vyhrazena,“ uvedla Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám