Hlavní obsah

Hasiče z Novojičínska zaměstnaly naráz dva požáry

Právo, Pavel Karban

Hned sedm jednotek hasičů bojovalo v pátek odpoledne s dvěma požáry na Novojičínsku. Zatímco v Kujavách hořela suchá tráva a strniště, na poli u Bravantic poblíž dálnice D1 hořel balíkovač.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

U Bravantic hořel balíkovač slámy.

Článek

V Kujavách, kde začalo hořet krátce po 13.30, likvidovali oheň profesionální hasiči z Bílovce a dobrovolní hasiči z Kujav. „Hořela suchá tráva a strniště na ploše asi 40 krát 60 metrů, požár byl uhašen asi půl hodiny po příjezdu první jednotky na místo,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub.

O druhém požáru u Bravantic se hasiči dozvěděli jen tři minuty po nahlášení požáru v Kujavách. Na místě, kde hořelo strniště s balíky slámy na ploše asi čtyř hektarů, zasahovalo osm automobilů. „Majitel se snažil požár hasit pomocí ručního hasicího přístroje, což však nebylo vzhledem k rozsahu požáru již účinné. Likvidace požáru zabrala hasičům asi hodinu a půl, použili několik vodních proudů a asanační lišty na cisternových automobilech,“ popsal mluvčí s tím, že za vznikem požáru je pravděpodobně technická závada na balíkovači.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V Kujavách hořela suchá tráva a strniště

„Přesné určení příčiny nastane při rozebírání stroje v následujících dnech za přítomnosti vyšetřovatelů. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 200 tisíc korun,“ doplnil Holub.

Ten upozornil na to, že i když se v odpoledních hodinách přehnaly nad Moravskoslezským krajem bouřky, stále trvá nebezpečí vzniku požárů. „Apelujeme na všechny obyvatele, aby byli velmi opatrní při manipulaci s otevřeným plamenem ,“ řekl mluvčí. Během pátku zasahovali u více než deseti požárů vzniklých v souvislosti s horkým a suchým počasím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám